Laden Evenementen
  • Dit event is voorbij.

City Art Rottrdam is vereerd met het optreden van Blue-lines met als extra gast Keefe Jackson uit Chicago.Het  Blue Lines Trio brengt drie generaties van improvisatoren bijeen. In een onnavolgbare mix van stuiterende swing, verkennende impro, nomadische akkoorden en oprechte lyriek blijft het trio onverminderd op zoek naar nieuwe mogelijkheden van samenspel. Het is geen traditioneel pianotrio, maar een echt trio, dat in 2012 samengesteld werd door Raoul van der Weide.
In deze verwarrende tijden zijn ook George, Michiel en Raoul onderhevig aan onbekende muzikale processen, echter: met tomeloze inzet stort de groep zich in situaties waarbij richting en houvast niet persé als vaste waarden en normen fungeren maar wel altijd in herinnering blijven. Balancerend op de kliffen van het muzikale bestaan hanteert trio Blue Lines eerder andere kernbegrippen zoals trillende dansritmes, vlijm gescherpte brokken doorklievende harmonie, spaghettiborden, ingezogen melodieën, urban sounds, strelend verlangen, geheime transfusies, flexibele beleidsnotities en interim-partituren.

Het trio ontving lovende kritieken naar aanleiding van de in September 2014 verschenen debuut cd op het Casco Records label.
“… sprankelende composities en tintelende vrije improvisaties … een pracht van een debuutplaat … een pareltje om te ontdekken … de cd staat vol met fijnproeversmuziek … elke improvisatie heeft een eigen identiteit, klank en karakter … musici met een bijzondere melodische en harmonische alertheid … heldere stukken waarin grote contrasten worden ingebouwd, soms vloeiend, dan weer met horten en stoten … de cd zit vol verborgen en impliciete intelligente muzikale grapjes … het is een zeer gevarieerd en kleurrijk geheel …
Keefe Jackson/tenor sax bass clarinet
Miichiel Sheen piano
Raoul van der Weide double bass/crackle box/objects
George Hadrow drumss

City Art Rottrdam Blue-lines met
Keefe Jackson/tenor sax bass clarinet
Miichiel Sheene piano
Raoul van der Weide double bass/crackle box/objects
George Hadrow drums