Toon Kunst in City Art Rotterdam

Fotograaf Rinus Vuik.Saxofonist Zane w Massey schilderij van Bima Engels en beeld van Chris Ripken

Zane Wayne Massey Master Sax.

De afgelopen twee jaar heeft City Art Rotterdam gediend als podium voor beeld en geluid. Onder andere prachtige expo’s van Rienbart, Liesbeth van Ginneken, Andre Korevaar, Bima Engels, Dik Box, Ton Hermans, Anuska Oosterhuis, Herman Koekkoek en Goncales Almeida en Chris Ripken. Muziek uit de hele wereld, Vooral moderne improvisatie en vrije jazz. Ook opera  en hard rock hebben hebben het podium gehad. De kwaliteit van de muziek is zonder meer zeer hoog te noemen. Musici die zich o.a. in het Bim Huis Amsterdam en Lantaren Venster Rotterdam hebben laten horen, hebben hier voor een klein publiek hun kunst vertoond. Maar ook studenten die na hun studie aan de Codarts te Rotterdam graag ervaring opdoen op het podium van City Art Rotterdam. Naast en met de muziek heeft City Art Rotterdam ook het podium geboden aan dans, theater, film en performances.

In Rotterdam hebben wij met City Art Rotterdam een unieke en bijzondere plek toebedeeld gekregen en verworven. In een pand dat in de eerste instantie gesloopt zou worden en gebruikt werd /wordt als atelier. Het gebouw was drie jaar geleden voornamelijk gevuld met achter gelaten goederen van stichtingen die zich inzetten met het verzamelen van afgeschreven goederen om deze vervolgens naar Roemenië, Oekraine en Rusland te verzenden. Het betrof voornamelijk oud meubilair en kleding. De stichtingen verdwenen en de goederen vulden zin- en waardeloos dit gebouw.

Drie jaar geleden is de stadsontwikkeling in Bergpolder stil gelegd vanwege het verdwijnen van veel geld dat bedoeld was voor de herontwikkeling van Bergpolder. De woningbouw corporatie Vestia had dit geld verloren met de “handel” in rente derivaten. Daar de ontwikkeling stil viel en plannen in de ijskast of de vuilnis bak verdwenen was dit het juiste moment het pand een nieuwe bestemming te geven.

Nadat we een grote opruiming en schoonmaak hebben gehouden hebben we het pand zo goed als mogelijk opgeknapt en geschikt gemaakt voor een publieke functie. Namelijk een plek waar hoogwaardige kunst laagdrempelig gepresenteerd wordt. Rotterdam Noord heeft geen podium met een vergelijkbare potentie om kunst en kunstliefhebbers te bedienen. Ook is het pand en de evenementen die er in plaats hebben goed bekend bij omwonenden die regelmatig expo”s en concerten bezoeken.

Alle evenementen worden georganiseerd in samenwerking met de deelnemende kunstenaars. Het maken van promotie, het opbouwen van de set, en het zoeken naar de juiste plek binnen het grote gebouw hoort bij de optredens. Er ontstaan ook nieuwe samenwerking verbanden, zoals muziek/ dans/ film /theater/ literatuur. Alle evenementen worden door Herman Koekkoek vast gelegd, zowel beeld en geluid. Op You tube City art Rotterdam zijn deze documentaires te zien en te beluisteren.Hieronder vindt u een willekeurige greep evenementen uit het afgelopen jaar die in City Art Rotterdam zijn georganiseerd.

Zoals u ziet is de kwaliteit van het gebodene is hoog. Mocht u City Art Rotterdam willen ondersteunen kan dat in veel opzichten. Daar City Art Rotterdam een negatief pre advies van de cultuurscout heeft gekregen als reactie op een subsidie aanvraag (een aanvraag voor reis/ verblijfkosten t,b.v .musici en onderhoudskosten gebouw) worden alle kosten gedekt door verkoop geëxposeerde kunst en deurgeld. In praktijk betekent dit dat musici nu vaak met een beschamend laag honorarium na een verbluffend mooi optreden Rotterdam verlaten. Terug naar Groningen, Berlijn, Jeruzalem, Lissabon enzovoort.

In de laatste week van augustus begint het “nieuwe”seizoen van City Art Rotterdam weer. Via deze website houden we u graag op de hoogte. Laat u niet weerhouden door het relatief onbekende genre, avant garde, impro en free jazz City Art Rotterrdam te bezoeken. City Art Rotterdam laat u in een intieme sfeer genieten van het levenswerk van kunstenaars. Na de concerten bestaat altijd de mogelijkheid in alle rust kennis met de kunstenaars en de getoonde kunst te maken.

Falga at City Art Rotterdam

Twenty One 4tet at City Art Rotterdam

Mark Alban Lotz & Alan Purves at City Art Rotterdam

TETTERAPADEQU at City Art Rotterdam

Fish-Scale Sunrise at City Art Rotterdam

Ido Bukelman at City Art Rotterdam

Ab Baars & Ig Henneman at City Art Rotterdam

City Art Blue Lines at City Art Rotterdam

Jazzart at #City Art Rotterdam

Quelle und Echo – Banaszyk – at City Art Rotterdam

EXPLOSITION FINISH at City Art Rotterdam

Matevž Kajdiž & Robert Manthey at City Art Rotterdam

Fast Bullet Tuesday at City Art Rotterdam

PARVE at City Art Rotterdam

Tjong Pow at City Art Rotterdam

Ernsting & Costa at #City Art Rotterdam

Sentiment at City Art Rotterdam

Ernsting & Costa at #City Art Rotterdam

New Rumours (And Other Noises) at City Art Rotterdam

 

By | 2016-06-29T15:30:26+02:00 juni 29th, 2016|Chris Ripken|0 Comments

Leave A Comment