Stand van zaken City Art Rotterdam

Geachte bezoeker, City Art Rotterdam is een project dat ik sinds 2013 realiseer. Het gebouw Insulindestraat 248 een functie gegeven als podium voor beeld en geluid. Dit in de overtuiging dat Rotterdam Noord zulks een podium goed kan gebruiken.

Grote solo exposities van o.a Bima Engels, Ton Hermans, Andre Korevaar, Liesbeth van Ginneken, Dik Box, Herman Koekkoek, Anuska Oosterhuis, Rikki Kassoo, Chris Ripken  Goncalo Almeida, Rien Jansen, en diverse groepsexposities met 25 deelnemers hebben we, dat zijn ondergetekende en Hannie Bierens met hulp van vrijwilligers, gerealiseerd. Er bestaat een behoefte aan een plek als deze, waar kunstenaars en een kunstminnend publiek zich kunnen treffen. De exposities vinden plaats op de begane grond van City Art Rotterdam, een ruimte van ruim 40 meter diep, 4 meter hoog en een breedte die variëerd van 4 tot 9 meter. De ruimte is helderwit en goed verlicht.

Naast grote exposities hebben we hier ook toneelvoorstellingen, o.a. van Funktioneel Naakt, en dansvoorstellingen, van o.a beweging theater De Storm,georganiseerd.

Ook hebben we hier meer dan 100 concerten mogen hosten, van instant composed, free jazz, jazz, pop en klassiek. Alle concerten zijn door Herman Koekkoek vast gelegd zowel beeld als geluid. U kunt deze optredens terug zien op het you tube kanaal “Gladbody”. De toonkunstenaars die hier hebben opgetreden kwamen uit heel de wereld. Ons programma komt regelmatig over een  met bijvoorbeeld het Bimhuis te Amsterdam. Ook musici die in Lantaren Venster optreden komen in City Art Rotterdam.

Het was en is mijn wens het gebouw te blijven opstellen als podium voor beeld en geluid. De kruisbestuiving tussen allerlei vormen van kunst en hun makers is essentieel om creativiteit te prikkelen en te laten werken. Daar we tevens een goed uitgeruste ruime werkplaats hebben, met las apparatuur, keramiek ovens, zaagtafel e.d. kunnen we beeldend kunstenaars ook een plek bieden waar een expositie kan worden voorbereid.

In deze werkplaats heb ik met jongeren ook veel toegepaste kunst in de buitenruimte gemaakt. Buurtjongeren die op die manier ook een waarde van kunst ontdekken, iets dat ik belangrijk vind wanneer we elkaar willen begrijpen.

De Gemeente Rotterdam heeft ondanks het toekennen van een waarderingssubsidie nu het plan opgevat het gebouw, dat ik reeds 18 jaar beheer, gebruik en heb veranderd in een internationaal gewaardeerd podium te verkopen. Dit maakt het moeilijk om evenementen in te plannen en te organiseren. Uiteraard ben ik in overleg met de Gemeente Rotterdam een alternatief te vinden zodat City Art Rotterdam voortgang kan vinden. 29 0ktober zal hier Bulliphant optreden, een groep zeer getalenteerde internationale musici, waarover meer in de evenement beschrijving.

Natuurlijk bent u van harte welkom het gebouw te bezoeken. donderdag en vrijdag middag van 15.00 tot 19.00 uur en op afspraak Tel.0652229884

 

By | 2017-10-13T12:30:04+02:00 oktober 13th, 2017|Chris Ripken|2 Comments

2 Comments

  1. Jos Valster 13 oktober 2017 at 13:33 - Reply

    Mooi initiatief
    Hoop dat je ermee kan doorgaan

  2. berni bierens 13 oktober 2017 at 17:52 - Reply

    Ik hoop van harte dat jullie door kunnen gaan. Dit is zo belangrijk!

Leave A Comment